Новини

ПИЛЕШКО С ПАРМЕЗАН НА ФУРНА

2020-04-18 07:45:58 / Admin

Необходими продукти:

32 (900 г.) пилешки гърди
¼ чаша (30 г.) нарязано сирене Пармезан
¾ чаша(45 г.) готова галета Панко
2 ч.л. босилек
2 ч.л. чесън на прах
2 яйчни белтъка
1 чаша (250 г.) сос маринара
¾ чаша (90 г.) обезмаслено сирене моцарела

 
Начин на приготвяне:

Загрей фурна на 230 С. Покрий дъното на тава с фолио достатъчно, за да можеш да завиеш тавата отгоре. Разрежи пилешките гърди на две и ги остави за малко. За да направиш панировката сложи галетата Панко, и сиренето Пармезан в купа и разбъркай. Добави листа от босилек и чесън на прах. Сложи белтъците в друга купа. Потопи пилешката пържола в белтъците след това в панировката и постави в тавата. Повтори за всички пържоли. Покрий тавата с пържолите с фолиото. Печи 40 минути. Когато са готови, отвий и поръси с маринара соса. След това със сирене. Допечи за 5 минути или докато се разтопи сиренето.        

 

Продукти за 6 порции, енергийна стойност за една:

калории

въглехидрати

протеини

мазнини

170

17 г.

30 г.

3 г.