ПИЛЕ С ЦИТРУСОВА МАРИНАТА
Необходими продукти:
24 (680 г.) пилешки гърди
1 чаша (240 мл.) лимонов сок
2 с.л. (30 мл.) зехтин
2 с.л. чесън на прах
2 ч.л. босилек
1 ч.л. чеснов пипер
1 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрей фурната на 230 С. За да направиш маринатата постави лимоновият сок, зехтина и подправките в найлонов плик. Надупчи пилешкото с вилица и го постави в плика с маринатата. Запечатай плика и го сложи в плитък съд. Постави съда в хладилник поне за един час. Покрий дъното на тава с алуминиево фолио, достатъчно голямо, за да можеш после да загърнеш тавата отгоре и тогава постави вътре пилешкото. Добави подправките. Загърни пилешкото с алуминиевото фолио. Печи 1 час.
Продукти за 4 порции, енергийна стойност за една:
калории |
въглехидрати |
протеини |
мазнини |
225 |
0 г. |
38 г. |
13 г. |