НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ НА ФУРНА
Необходими продукти:
14 (400 г.) пилешки гърди
½ чаша (60 г.) натрошен пълнозърнест хляб
¼ чаша (15 г.) готова галета Панко
2 с.л. (20 г.) сирене Пармезан нарязано на ленти
2 яйчни белтъци
1 ч.л. много лют червен пипер
1 ч.л. червен пипер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрей фурна на 240 С. Почисти пилешките гърди до бяло месо и ги нарежи. Подмажи дъното на съда за печене. Сложи галетата, сиренето и подправките в купа и разбъркай. Сложи яйчните белтъци в друга купа. Потопи пилешките гърди първо в белтъците, след това в галетата и ги нареди в съда за печене. За да стане пилешкото много хрупкаво, подмажи парчетата със сместа за подмазване на съда. Печи 10 минути. Обърни гърдите от другата страна и печи докато са готови. Допълнително можеш да ги допечеш за още 5 минути.
Продукти за 3 порции, енергийна стойност за една:
калории |
въглехидрати |
протеини |
мазнини |
230 |
16 г. |
31 г. |
3 г. |