Новини

НИСКОВЪГЛЕХИДРАТНИ ПИЛЕШКИ ГЪРДИ НА ФУРНА

2020-04-18 07:59:43 / Admin

 
Необходими продукти:

14 (400 г.) пилешки гърди 
½ чаша (60 г.) натрошен пълнозърнест хляб
¼ чаша (15 г.) готова галета Панко 
2 с.л. (20 г.) сирене Пармезан нарязано на ленти
2 яйчни белтъци
1 ч.л. много лют червен пипер
1 ч.л. червен пипер
щипка сол


Начин на приготвяне:

Загрей фурна на 240 С. Почисти пилешките гърди до бяло месо и ги нарежи. Подмажи дъното на съда за печене. Сложи галетата, сиренето и подправките в купа и разбъркай. Сложи яйчните белтъци в друга купа. Потопи пилешките гърди първо в белтъците, след това в галетата и ги нареди в съда за печене. За да стане пилешкото много хрупкаво, подмажи парчетата със сместа за подмазване на съда. Печи 10 минути. Обърни гърдите от другата страна и печи докато са готови. Допълнително можеш да ги допечеш за още 5 минути.      

 

Продукти за 3 порции, енергийна стойност за една:

калории

въглехидрати

протеини

мазнини

230

16 г.

31 г.

3 г.